Våra finalister

Här är de som tävlar i finalen För-orten 2019!

Elsa & Sam är en webbutik med utbud av representativa barnprodukter. I butiken hittar du enkelt produkter som finns och även möjlighet att önska fram produkter som saknas. Genom att skapa en samlingsplats blir det lättare att hitta representativa produkter till barn med olika form av olikheter.

FEMI erbjuder ekologiska bindor och tamponger genom en prenumerationsmodell. Här kan kunden välja utifrån olika storlekar och modeller anpassad efter sitt eget behov och flöde. Utöver grundskyddet medföljer varje box en upplevelse för att stärka och underlätta för kvinnor under deras menstruation. FEMI ska genom sina boxar öka medvetenhet och hållbarhet kring intimhälsa.

DYAMO är en app som hjälper användaren planera sin vardag och uppnå sina mål. Efter att användaren genomfört en personlig analys och fått hjälp med att sätta upp tydliga mål genereras en skräddarsydd planering anpassad efter dens behov och personlighet. Användaren blir matchad till en digital mentor som guidar den mot framgång. Mentorn är en lättillgänglig rådgivare och förebild som alltid finns med i fickan.

GYDE är en digitalplattform med direktsända och lärarledda körkortslektioner online, dvs en virtuell klassrum. Undervisningar är flerspråkiga och sker b.la. på svenska, turkiska, persiska m.m. Gyde vill erbjuda en helhetslösning till alla körkortstagare, genom praktiska och och teoretiska tjänster.
Bland deras praktiska tjänster är att de bl.a sammankopplar körkortstagare med privata trafiklärare.

Stuckies löser problemen för alla småbarns föräldrar genom att erbjuda baby strumpor som sitter kvar på fötterna. Detta genom silkonprickar på insidan av skaftet och två elastiska band på strumpan. Stuckies ska genom sina strumpor bidra till lägre konsumtion av barnprodukter så föräldrar slipper de eviga letandet efter barnens strumpor.

Zimify är en skolapp som bygger på att studenter lättare ska kunna hitta pluggvänner på universitet. Appen ger studenter möjlighet nätverka och skapa relationer med andra studenter utan att det baseras på utseende, etnicitet, religion m.m. Detta eftersom användarna i appen inte har en profilbild eller personlig information utan sökningen baseras endast på kurs eller program.

Stort tack till våra sponsorer som gör det möjligt: