OM FÖR-ORTEN

För-orten är en tävling som drivs av BLING, BK Bussenhus och Reach for Change. Vi tror på entreprenörskap som en starkt bidragande faktor för positiv samhällsförändring.

Tillsammans vill vi nu genom För-orten använda förändringskraften inom entrerprenörskap för att skapa en bättre värld med fler entreprenörer.

BLING är en rörelse som driver positiv samhällsförändring. Vi tror att bestående förändring är möjlig om den kommer inifrån och att samhället behöver fler entreprenörer som har drivkraften att bryta samhällsstrukturer och gå efter sina drömmar. Därför jämnar vi ut villkoren och skapar förutsättningar för fler entreprenörer. Det gör vi bland annat genom ett entreprenörsnätverk, där vi har skapat samverkan och en plattform för entreprenörer att ge varandra förutsättningar som inte ges av samhället. Vi erbjuder även hjälp med att hitta finansiering, affärsrådgivning, personlig utveckling och mer, helt gratis för dom som vill testa att gå efter sina drömmar.

Läs mer på blingstartup.se

Bk Bussenhus startades November 2017 och har idag ca 70 aktiva medlemmar. Vi består av ca 20 ledare som är uppdelade i 2 träningsgrupper, ett herr och ett pojklag, nattfotboll på kvällstid, studieverksamhet och några ledare för sociala projekt.

Föreningen engagerar unga tjejer och killar, barn ungdomar, vuxna och familjer. Vi har på kort tid vuxit till en av Tenstas största folkrörelser och vill vara en inkluderande förebild på lokal nivå genom att kombinera en social utvecklingsverksamhet med sunda värderingar och socialt ansvar.

Vi på Reach for Change tror att en person kan förändra världen. En person med sann passion, entreprenörsanda och en innovativ idé. Men vi vet även att denna person behöver stöd – någon som tror på idén och hjälper till att ta de första stegen. Det är här vi kommer in. Vi tar in exceptionella sociala entreprenörer till vår inkubator – människor som brinner för att skapa en bättre värld för barn och har en innovativ idé om hur man gör det. Sen hjälper vi dem att lyckas – att gå från idé till verklighet. Detta har vi gjort sedan 2010.

Läs mer på reachforchange.se

Projektet sponsras av