OM FÖR-ORTEN

För-orten är en tävling initierad av Womenisa, BLING, BK Bussenhus och Atletico Rinkeby. Vi tror på entreprenörskap som en starkt bidragande faktor för positiv samhällsförändring.

Tillsammans vill vi nu genom För-orten använda förändringskraften inom entrerprenörskap för att skapa en bättre värld med fler entreprenörer.

Womenisa är en del av BLING. Vi är ett nätverk med fler än 100 medlemmar för kvinnlig utveckling och entreprenörskap. Vi vill inspirera, stärka, förena och skapa samverkan mellan kvinnor från olika bakgrunder, yrken och titlar. Vi vill förbättra förutsättningarna och förändra samhällsstrukturer för kvinnor och ge verktygen för att skapa individuell förändring och därifrån skapa samhällsförändring.

Läs mer på womenisa.se

BLING är en rörelse som driver positiv samhällsförändring. Vi tror att bestående förändring är möjlig om den kommer inifrån och att samhället behöver fler entreprenörer som har drivkraften att bryta samhällsstrukturer och gå efter sina drömmar. Därför jämnar vi ut villkoren och skapar förutsättningar för fler entreprenörer. Det gör vi bland annat genom ett entreprenörsnätverk, där vi har skapat samverkan och en plattform för entreprenörer att ge varandra förutsättningar som inte ges av samhället. Vi erbjuder även hjälp med att hitta finansiering, affärsrådgivning, personlig utveckling och mer, helt gratis för dom som vill testa att gå efter sina drömmar.

Läs mer på blingstartup.se

Bk Bussenhus startades November 2017 och har idag ca 70 aktiva medlemmar. Vi består av ca 20 ledare som är uppdelade i 2 träningsgrupper, ett herr och ett pojklag, nattfotboll på kvällstid, studieverksamhet och några ledare för sociala projekt.

Föreningen engagerar unga tjejer och killar, barn ungdomar, vuxna och familjer. Vi har på kort tid vuxit till en av Tenstas största folkrörelser och vill vara en inkluderande förebild på lokal nivå genom att kombinera en social utvecklingsverksamhet med sunda värderingar och socialt ansvar.

Vi har fått förtroendet att ta ansvarsfulla roller i arrangemang som berört tiotusentals människor. Bland annat Järvaveckan, Midnattsloppet, Kistaloppet och Förortsgalan. Vi har varit samarbetspartner till Järvas Entreprenör, Ortens bästa poet och Tensta marknad. Dessa projekt har varit ett kvitto på det positiva arbetet vi har gjort och kommer fortsätta att bidra med i området. Ett bevis på vår uppskattade insats är att vi utsågs till Årets Förening på Förortsgalan den 27e februari 2019.

Atletico Rinkeby är ett framtidsprojekt: Det är ungdomar som organiserar ungdomar för en bättre framtid. Ungdomar som är aktiva vet trots allt bäst hur ungdomar ska bli aktiva. Trots att vi är uppväxta Rinkeby har vi överkommit utanförskapet och hittat den rätta vägen för att lyckas. Syftet med föreningen är att sprida denna väg och att således leda våra unga ungdomar genom samhällskaoset som inte ger dem de rätta verktygen för att lyckas.

Barnen som deltar i vår verksamhet har kul och lär sig samhällsnytta samtidigt. Detta genom att erbjuda deltagande i vår huvudsakliga verksamhet som är ett utav våra tre ungdomslag samt föreläsningar och workshops inom både sociala samt kulturella områden.

Startad: 2017
Medlemmar: 100
Följare: 969
Samarbetspartner: Familjebostäder