Idéverkstad

Vill ni anordna en idéverkstad i er Ort?

Vi tror på det finns en enorm innovativ och kreativ potential i våra orter. En potential som är global tack vare vår mångfald.

För-orten är en idétävling som använder entreprenörskap som ett verktyg för att uppmuntra folk att förverkliga sina idéer. Vi vill nu kroka arm med lokala organisationer i orter runt om i landet för att skapa idéverkstäder tillsammans – events där folk samlas för att komma på, utveckla eller bolla idéer i ett rum med likasinnade personer. 

Tanken med dessa verkstäder kommer från våra workshoppar där entreprenörer har uttryckt hur värdefullt mötet med andra varit för deras resa. Många menar att dessa träffar har stärkt deras idéer och utökat deras nätverk med nya viktiga kontakter. 

Sen tävlingen startades 2018 har tävlingen gått från att bara arrangeras i Järva med strax över hundra idéer, till över femhundra idéer från Stockholm, Malmö och Göteborg 2021. 

Vad vi erbjuder:

För-orten är ett starkt varumärke, finns i ett nationellt sammanhang och har en struktur för att stötta, ta in fler entreprenörer för att förverkliga fler idéer. Det vi letar efter är organisationer med en stark lokal förankring och förtroende (yani att ni känner folk och att de litar på er).

Vad förväntas av er?

  • Ni vill anordna en idéverkstad tillsammans med oss i ert område mellan maj-sept 2022
  • Ni har erfarenhet av att anordna event, workshop eller dylikt
  • Ni har ett befintligt nätverk med potentiella lokala deltagare till eventet
  • Ni deltar i en nationell konferens med övriga arrangörer (ej bestämt än)

Hur går det till?

  1. Anmäl ert intresse till samverkan@for-orten.se 
  2. Vi kontaktar er efter anmälan med mer information
  3. Vi ansöker om pengar ihop för att genomföra eventet 
  4. Introduktionsträff och utbildning för alla lokala arrangörer (online)

Partners