business crash course

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper som i hur du startar och driver företag eller jobbar i ledande positioner då fler och fler såväl små som stora företag börjar förstå att de måste få in personal som är nytänkande och som har drivkraft. Du kommer att få lära dig driva projekt och de teoretiska ramverken för marknadsföring, ledning och organisation, ekonomi och redovisning.

Entreprenörskap handlar framförallt om att starta och genomföra aktiviteter för att förverkliga en vision. Något du vill se hända eller en möjlighet att tillvarata. I dagens snabbt föränderliga samhälle blir förmågan att ta egna initiativ avgörande.

Anordnare: Kjell Löf
Datum & tid: Torsdag 3 oktober, kl 16-20

En projektledarutbildning med teoretiska och praktiska inslag. Att kunna leda ett projekt framåt är en viktig kompetens för dig som företagsledare. Projektledning handlar om hur du får människor att samverka och uppnå resultat tillsammans i en temporär organisation, där förutsättningarna varierar och förändras under projektets livscykel.

Om Kjell
Kjell har flerårig erfarenhet av att både starta och driva företag, han har mer än 25 års erfarenhet av projektledning i olika former och omfattning. Utbildar bland annat i Ideellt Ledarskap (Rotary Leadarship Institute)

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/kjelllof/

Anordnare: MiLu
Datum & tid: Lördag 5 oktober & Söndag 6 oktober, kl 11-15

Att leda sig själv – dit man vill!
Varmt välkommen till två halvdagar med intensiv, utmanande och interaktiv träning inom personligt ledarskap där vi fokuserar på HUR man gör för att leda sig själv dit man vill och få nya verktyg för att styra en organisation. För dig som vill nå dina mål och göra skillnad i världen. För dig som vågar lära tillsammans med andra, som vill utvecklas och som vill vara ditt grymmaste jag. Varje dag.

Rakt på sak, högt tempo, fullt med konkreta exempel och metoder du direkt kan omsätta och använda dig av i ditt eget liv. Men såklart inte utan tid till reflektion och integrering. Du kommer kanske härifrån lite omtumlad men garanterat med nya insikter om dig och vad du behöver göra för att ta dig dit du vill.

INNEHÅLL
1. Vem är jag? Egentligen.
Självkänsla vs självförtroende
Självledarskap och självsäkerhet
Självhävdelse, känslomedvetenhet och min förmåga att uttrycka mig

2. Hur vet jag vad jag vill?
Utforska din vision – hitta ditt VARFÖR
Hur värderingar styr vår riktning
Så hittar du vad som är viktigt för dig
10X – så kommer du till exponentiell tillväxt

3. Hur tar jag mig dit?
Så sätter du mätbara, engagerande och attraktiva mål
Hur bryter du ned dem så att de blir hanterbara?
Identifiera vad och vilka du behöver för att komma dit du vill
Utvecklas hållbart – behåll din energi

4. Hur får jag andra att kliva på tåget?
Hitta din ”tribe”
”Synka snacket” så man inte bara hör vad du säger utan även förstår vad du menar.
Självledarskap – Ledarskap – Affärsmannaskap: vad är skillnaden?

Föreläsare och workshopledare är Mikael Lovefalk och Jessica Eidemo. Connecta gärna med dem på LinkedIn innan workshopen och låt dem veta om det är något speciellt du vill att de ska ta upp inom området självledarskap. Se länk under respektive profil.

Om Mikael:
Under 23 år i försvarsmakten, vid elit- och specialförband med extremt högpresterande team, jobbade Mikael som operatör, utbildare och chef med bred internationell erfarenhet. Idag är han både koncernsäkerhetschef och organisationsutvecklare i företaget som 2018 utsågs till Sveriges näst bästa arbetsgivare! Under 11 år har han varit delaktig i utvecklingen av en framgångsrik företagskultur och ett hållbart ledarskap för drygt 4000 medarbetare. Mikael brinner för att skapa trygga och effektiva team och ledare och driver även företaget Mi4U Lifequality Coaching.

Linkedin: http://Linkedin.com/in/mikael-lovefalk-9422a316

Om Jessica:
Efter nästan 20 år i näringslivet, som chef och ledare i olika kommersiella roller med både nationellt och globalt ansvar, sadlade hon om till entreprenör. Jessica brinner för ”Världens viktigaste halvmeter” – avståndet mellan hjärnan och hjärtat. Hennes vision är reda ut tanketrassel och hjälpa fler hjärnor att re-connecta med sitt hjärta. Hon jobbar dagligen med nyfikna och modiga chefer, ledare och företagare som strategiskt vill utmana sitt affärsmannaskap, vässa sin kommunikation och utveckla sig själva och sitt ledarskap.

Linkedin: http://linkedin.com/in/jessicaeidemo

Anordnare: Allan Caman
Datum & tid:
 Tisdag, 8 oktober, kl 16:30-20:30

En utbildning för förenings- och bolagsledningar.
Utbildning ger dig grundläggande kunskaper i bolagsjuridik, patent, aktier, bolagsformer, styrelsefrågor och mer.

Om Allan Caman

Allan Caman, medlem i BLING. Med erfarenhet inom egenföretagande, Juridik från Uppsala universitet samt Ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm kommer han under och efter tävlingens gång via BLING vara tillgänglig för kostnadsfri juridisk rådgivning för grundläggande affärsjuridiska frågor.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/allan-caman-025a68a1/

Anordnare: Start-up Stockholm
Datum & tid: Torsdag 10 oktober, kl 17-19

Du börjar med att delta i en workshop som handlar om din idé. Här utmanas du till att tänka igenom vad som faktiskt gör din idé värdefull för dina tänkta kunder.

Du analyserar, utvecklar och konkretiserar din idé med hjälp av verktygen NABC och SWOT. Verktygen hjälper dig att strukturera och förklara din idé på ett tydligt sätt – vilket kallas för att pitcha.

Målet är att du efter vår Idéworkshop ska ha en tydlig pitch av din affärsidé.

Anordnare: Zilan Lawan
Datum & tid: Torsdag 17 oktober, kl 17-20

Hur lyckas man med din passion som kräver uthållighet och långsiktigt engagemang? Ska du lyckas som entreprenör så behöver du anamma ett mindset som gör att du klarar av alla utmaningar samtidigt som du lever i ett konstant lärande. Att leva i ett så kallat growth mindset. Vad innebär det att ha ett growth mindset och hur utveckar man det?

GRIT innebär att man har en passion och uthållighet för mycket långsiktiga mål. Att du har en förmåga att se livet som ett maratonlopp och inte som en sprint. Egenskapen är i många fall avgörande för din framgång som entreprenör. Utbildningen ger dig insikt i vad GRIT är och hur man kan utveckla det.

Om Zilan Lawan
Zilan Lawan har tidigare varit vice VD för fotbollsklubben Dalkurd som inom loppet av 13 säsonger gjorde en resa från division 6 till Allsvenskan och herrfotbollens finrum. Idag arbetar Zilan som ledarskapskonsult för Gaia Leadership där hennes fokus är att ge liv åt det nya ledarskapet som inte bara riktar sig mot tunga näringslivstoppar utan även mot den nya generationens entreprenörer. Hon är även medgrundare till The Social Few som är Nordens enda data-drivna Diversity Management byrå.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/zilanlawan/

Anordnare: PwC
Datum & tid: Måndag 21 oktober, kl 17.30-19.00

pwc

Grundläggande utbildning i förståelse över bokföring och redovisning. Passet kommer inkludera dels föredrag samt gemensam bokföringsövning

Om PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision,PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.

Anordare: Start-up Stockholm
Datum & tid: Onsdag 23 oktober, kl 17-20

Den här workshopen handlar om att anpassa din idé till din användares behov. Här analyserar du vilka som är dina potentiella kunder, deras behov och hur din idé kan formas för att möta de behoven med hjälp av verktygen kund-personas och prototyper. Du bygger dessutom vidare på din pitch.

Målet är att du efter vår Kundworkshop ska ha en tydlig bild av din målgrupp, en första fysisk prototyp av din idé och en utvecklad pitch av din affärsidé.

Anordnare: PwC
Datum & tid: Torsdag 24 oktober, kl 17.30-19.00

pwc

Grundläggande utbildning i förståelse av skatt (bolagsskatt, moms och personalrelaterade skatter) samt en introduktion hur verksamma delägare i fåmansföretag beskattas vid ägaruttag (utdelning).

Om PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.

Anordnare: Start-up Stockholm
Datum & tid: Tisdag 29 oktober, kl 17-20

I den här workshopen börjar du bygga din affärsplan – manualen för hur ditt företag ska fungera. Din affärsplan baseras på arbetet du gjort i de tidigare workshoparna och vi arbetar med verktyget Lean Canvas.

Innan har du utvecklat din idé, kartlagt dina potentiella kunder och anpassat din idé till de som ska använda den. Här är det dags att djupdyka i hur du ska generera intäkter till ditt företag, hur du ska positionera dig på marknaden och hur omvärlden påverkar din affärsmodell.

Målet är att du efter vår Marknadsworkshop ska ha all nödvändig förståelse för att kunna jobba vidare med ditt företag och ha nytta av individuell rådgivning med våra specialiserade affärsutvecklare.

Anordnare: Start-up Stockholm
Datum & tid: Torsdag 31 oktober, kl 17.00-18.30

På denna workshop går vi igenom vad som ska finnas med i en affärsplan och vad den ska användas till. Du får kunskap om viktiga begrepp och hur du praktiskt skriver en affärsplan för ditt företag.

Anordnare: Addli
Datum & tid: Tisdag 5 november, kl 17-20

Under workshopen lär du dig grunderna inom digital marknadsföring och får en ökad förståelse för hur du på ett kostnadseffektivt och träffsäkert sätt kan stärka varumärket och nå ut genom bruset. Vi går igenom användbara metoder och verktyg i kombination med praktiska övningar så att du efter avslutad workshop har grunden för en övergripande digital marknadsföringsstrategi.

Om Addli

Addli hjälper företag att lyckas bättre med sin digitala marknadsföring. Vi tar fram rätt sorts strategier och innehåll för era digitala kanaler och erbjuder rådgivning och utbildningar så att ni själva kan lyckas bättre på egen hand. Läs mer på www.addli.se

Anordnare: Signex
Datum & tid: Torsdag 14 november, kl 17.00-20.00

Försäljning är en stor och viktig del av ett framgångsrikt entreprenörskap. Kursen syftar därför till att ge deltagarna insikt i varför man alltid bör sätta kunden i fokus samt förståelse för vikten av goda kundrelationer när det kommer till försäljning.

VART SKER UTBILDNINGEN?

Utbildningen sker i Helios lokaler. Adress: Kistagången 12, Kista.